עוגיות עבאדי, עוגיות מלוחות, עוגיות בייגל'ה, כעכים, כעכים מלוחים וכו' וכו'.. כל כך הרבה שמות יש לעוגיה הזאת..מה שמשותף לכולם זה שאלה עוגיות ממכרות וטעימות מאוד, במיוחד לאכול אותן לצד כוס תה עם נענע מתוק.. השילוב של המתוק והמלוח הוא המועדף עליי וזה בדיוק השילוב הזה.
יש כל מיני גירסאות לעוגיות האלה , חלק עם בירה, חלק עם מים, חלק עם סודה לשתיה.. בכל המקרים העוגיה יוצאת נהדר. במתכון כתבתי לכם את כל האפשרויות ותבחרו מה הכי טוב לכם.
כמובן שיש כאלה שממירים את המרגרינה בחמאה או בשמן אבל יש עוגיות שאי אפשר להתכחש לנוסטלגיה שלהן ואם מחליפים את הרכיב של המרגרינה במתכון הן מאבדות מהטעם הנוסטלגי שלהן..והן כבר לא אותו הדבר.
אז אם כבר להיצמד למקור ולמתכון נוסטלגי אז לפחות שיהיה בגירסה העכשוית והבריאה שלו, נשארתי עם המרגרינה אבל הפעם המרגרינה היא נטורינה, שהיא בעצם מרגרינה בריאה יותר, ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס, טעם ניטרלי וללא טעם הקוקוס או הזית והיא כמובן פרווה וטבעונית לכן גם מתאימה לכולם.
העוגיות יוצאות פשוט מדהימות, המרקם של הבצק נעים ונוח לעבודה, עוגיות קלות ופשוטות להכנה, אפילו לא השתמשתי במיקסר, לשתי בידיים, פתיחת בצק בקלות, אין אפילו צורך לשמן או לקמח את השיש. בצק מושלם!
העוגיות טבעוניות, פרווה, צמחוניות.. מתאימות לנשנוש בין הארוחות, בבוקר עם הקפה או אחר הצהריים עם התה 🙂 ולהיפך..חחח…
בקיצור, מומלצות.. ❤
עוגיות מלוחות (כעכים)/אתי משה-חביב:
כמות ל כ- 50 עוגיות.
מצרכים:
3.5 כוסות קמח ( 500 גרם)
1 אבקת אפיה (10 גרם)
1 נטורינה בטמפ' החדר (200 גרם)
2 כפות שמן זית
1 כף שטוחה מלח (15 גרם)
1 כוס מים/סודה/בירה (240 מ"ל)
לציפוי-
שומשום
ביצה טרופה
הכנה:
לשים את החומרים היבשים בקערה ולערבב, להוסיף את המרגרינה והשמן וללוש מעט, להוסיף בהדרגה תוך כדי לישה את המים עד קבלת בצק נוח לשימוש בין 230-240 מ"ל מים נעימים מהברז או אם בחרתם בירה/סודה, עד כוס ממה שתבחרו. אפשר באופן ידני ואפשר במיקסר. אני לשה ביד,זה בצק נוח.
לחלק את הבצק ל 3 ולהכניס למקרר עטוף בניילון ל 15-30 דקות.
להוציא ולחלק את הבצק לחתיכות קטנות ושוות (15 גרם בערך) ולהניח על השיש, ניתן לפתוח לרצועה ואז לסגור לצורת בייגל'ה/כעך/עיגול עם חור ואפשר להכין כדור ולעשות חור עם האצבע במרכז ולפתוח לגודל עוגיה רצויה.
לאחר שהכנו את כל העוגיות למרוח ביצה ולפזר או לטבול שומשום.
שיטה נוספת היא להקפיא את המגש עם העוגיות עליו (שהן עוד בצק,לא אפויות וללא ביצה או שומשום) למשך 20 דקות ושהן קפואות לטבול אותן בביצה טרופה ואז להעביר לצלוחית של שומשום, ככה הצורה שלהן נשמרת.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד השחמה, בערך חצי שעה.
מתכון עוגיות מלוחות (כעכים)
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
סליחה על הבורות, אך מה זה נטורינה ?
תחליף בריא למרגרינה