סלט סלק משודרג ומיוחד

סלט סלק משודרג ומיוחד כזה שלא תרצו לפספס באף ארוחה חגיגית. מבטיחה לכם שתעופו עליו ובכל מקום שתיקחו אותו להתארח יבקשו מכם מתכון.

את הסלק אפשר לבשל, אפשר לאפות ואפשר גם להשתמש בסלק בוואקום מוכן מהסופר. בדקתי את כל האפשרויות ובכל המקרים הסלט יוצא מצויין.

אם בחרתם לבשל או לאפות תדעו שאפשר להכין את הסלקים מראש ולשמור במקרר עד השימוש והרכבת הסלט.

כדי לראות את סירטון הכנת סלט הסלט המשודרג ולעוד סירטונים רבים ואחרים, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

סלט סלק משודרג ומיוחד של קראנצ'ית:

מה צריך?
2 סלקים בינוניים או 3 קטנים (לא להשתמש בגדולים)
1/2 בצל סגול חתוך לחצאי עיגול
עלי רוקט- 3/4 שקית
2 מלפפונים ירוקים בינוניים חתוכים לחצאי עיגול
1 גמבה גדולה קלויה או 2 קטנות
אגוזי מלך גרוסים גס-חופן
גפרורי שקדים מולבנים-חופן
כוסברה קצוצה- חופן
120 גרם גבינה בולגרית- לפורר
תיבול:
טיפת מלח
טיפת פלפל שחור
מיץ מלימון שלם טרי
2 כפות מלאות שמן זית

הכנה:
מתחילים עם הכנת הסלקים והגמבות.
הכנת הסלק: לשטוף את הסלקים היטב ולהכניס אותם עם הקליפה לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות טורבו לאפיה של 40 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר את הסלקים בפנים לעוד חצי שעה.
להוציא ולקלף אותם. לחתוך לקוביות או חצאי עיגול או כל צורה שמתחשק לכם.
הכנת הגמבה: לשטוף את הגמבה ולנגב אותה ממים. לחורר אותה טיפה עם מזלג ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שמשחימה ומרככת. להוציא ולהכניס לשקית עד שמתקררת. אחרי שמתקררת, לקלוף ולחתוך לרצועות או קוביות.
הרכבת הסלט לפי הסדר:
להניח עלי רוקט בתחתית הקערה, מעל את הסלק החתוך לקוביות או חצאי עיגול או כל חיתוך שתרצו, מלפפונים חתוכים, להוסיף את הגמבות החתוכות, בצל סגול, חצי מכמות האגוזים והשקדים, לפורר גבינה בולגרית ואת הכוסברה הקצוצה.
לפני ההגשה מתבלים ומערבבים על המקום. לטעום ולתקן תיבול.
הסלט הזה אפילו משתבח עם הזמן כי הטעמים נספגים היטב. אבל הסלק משתלט עם הצבע שלו אז קחו בחשבון מה חשוב לכם יותר- המראה או הטעם? :).
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סלט סלק משודרג ומיוחד
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *