סיגרים במילוי בשר של אמא, סיגרים פיקנטיים וקראנצ'ים, כל ביס פשוט חגיגה בפה. אנחנו אוהבים לטבול את הסיגרים בטחינה, זה הכי טעים שיש. סיגרים במילוי בשר פיקנטי, מטוגן, שווה כל ביס.
כמעט בכל מפגש אצלנו שיש בו ארוחה בשרית, המנות הראשונות/מנות הפתיחה שיש על השולחן תמיד יהיו בין היתר הסיגרים במילוי הבשר המטוגנים ואת הסיגרים במילוי תפוחי האדמה המטוגנים (גם להם יש מתכון באתר: https://crunchit.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%99-%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99-%d7%90%d7%93%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%90%d7%9e%d7%90/
כל כך טעים לאכול אותם עם טחינה וסלטים. ממליצה לכם מאוד.
אגב, ניתן להקפיא אותם לפני הטיגון, זאת אומרת שאפשר להכין הכל מראש, למלא ולגלגל ולשמור מגולגלים בקופסא אטומה במקפיא. רק תפרידו עם ניילון או נייר אפיה בין השכבות. וכשרוצים לטגן ולאכול חם וטרי על המקום מפשירים את הכמות הרצויה עד הפשרה מלאה ומטגנים.
רוצים לראות סירטון של הכנת הסיגרים? כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, הסירטונים מחכים לכם שם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
סיגרים במילוי בשר של אמא/קראנצ'ית:
חבילת עלי סיגר (פסטיליה)
למילוי:
קילו בשר מבושל (מספר 2 או 4 או שאריות של 5 או בשר שנשאר לכם)
לטחון ולהוסיף:
3 פלפל חריף יבש – שאטה/סודניה או רק מתוקים אם לא רוצים חריף
2 פלפל יבש מתוק
4-5 שיני שום
1/4 כוס שמן קנולה. תבלינים: מלח, פלפל שחור, כפית כמון, כף שטוחה פפריקה אדומה חריפה ו/או פפריקה מתוקה- אפשר לשלב.
להדבקת וסגירת עלי הסיגר לסיגר:
מים-כמה שצריך
4 כפות קמח
לטיגון:
סיר קטן או מחבת עמוקים
בערך חצי ליטר שמן
הכנה:
לחתוך/לגזור את עלי הסיגר לחצי, יווצר לכם חצי עיגול.
הכנת המילוי:
לבשל את הבשר בסיר רגיל או בסיר לחץ, לבשל עם מים שמגיעים לגובה 3/4 מהבשר, מעט מאוד מלח, מעט פלפל שחור. לבשל עד ריכוך קל, בסיר רגיל זה יכול לקחת שעתיים ויותר, בסיר לחץ סביב שעה. לאחר שהבשר מוכן, לסנן מנוזלים. לקרר את הבשר.
להעביר את הבשר (תחתכו לקוביות) למעבד מזון ולטחון חצי טחינה, להוסיף לבשר את הפלפלים היבשים-המתוק והחריף, ואת שיני השום ולהמשיך לטחון. לסיום להוסיף שמן ותבלינים ולטחון שוב למרקם יחסית חלק אבל לא יותר מידיי.
הכנת ה"דבק":
לערבב מים וקמח, בערך 4 כפות קמח עם מים, כל פעם להוסיף קצת מים עד שנהיה מרקם של טחינה סמיכה. אין מידה מדויקת של המים והקמח, פשוט תערבבו עד קבלת המרקם שכתבתי.
הרכבת הסיגרים:
מניחים חצי עלה סיגר כאשר החלק העגול מולכם והחלק הישר כלפי חוץ. שמים במרכז החצי עיגול קצת מהמילוי, מורחים "דבק" עם האצבע על החלק הישר ומקפלים מצד ימין, שוב שמים "דבק" על הצד שקיפלתם בחלק הישר ומקפלים עליו את צד שמאל. מגלגלים את הסיגר מהחלק שקרוב אליכם שהיה חצי עיגול כלפי חוץ איפה שהצד הישר ובסיום מורחים שוב מה"דבק" כדי לסגור את הסיגר. (יש סרטון אצלי באינסטגרם שתוכלו לראות איך עושים את הסגירה).
להניח את כל הסיגרים במגש או קופסא ולכסות אותם עם מגבת או ניילון.
ככה לעשות עם כל הסיגרים.
* ניתן להקפיא את הסיגרים לפני הטיגון.
לטיגון:
מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי ולא אש נמוכה מידיי, משהו באמצע. מטגנים מכל הצדדים.
לזלול חם וטרי לביס קראנץ מושלם.
תתכוננו להתאהב.
מתכון סיגרים במילוי בשר של אמא
בהצלחה ובתיאבון, אתי.