סופגניות קלאסיות פרווה, חמות ומתוקות. נו,טוב.. גם משמינות.. 😉 אבל פעם בשנה זה לא כל כך נורא לטעום ולהתענג מהחג המשמין הזה.. 🙂
חג חנוכה זה חג הטיגונים..כל החג סובב סביב שמן (צריך להצדיק את נס פך השמן כמובן 😉 פעם היה נהוג להכין סופגניות פשוטות ולביבות.. היום יש אין ספור סוגים של סופגניות ומלא סוגים של לביבות וגם אימצנו את הצ'ורוס ואצלנו בבית הטיגון האהוב זה הספינג'.. (לכל המטעמים שהזכרתי יש מתכונים באתר) כך שנהנים מכל הכיוונים. המתכון הפעם הוא מתכון של סופגניות קלאסיות, פרווה, פשוטות שמכינים אצלנו כבר שנים..כאלה שתמיד מצליחות..כל מה שחשוב זה ללכת לפי ההוראות ושיהיה לכם הרבה סבלנות.
אין ילד שלא מחכה לאכול סופגניות בחנוכה, בעיקר ללקק את אבקת הסוכר מעל..כמובן שאפשר להכין יחד עם הילדים. יאללה מתחילים?
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, יש שם סרטונים , כמו הכנת הסופגניות האלה, תלחצו על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
סופגניות קלאסיות פרווה /אתי משה-חביב:
3 ביצים
1 חלמון
2 כפות שטוחות שמרים יבשים (או 50 גרם טריים), עדיפות לטריים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
טיפת מלח
גרידת לימון מחצי לימון
2-3 כפות ברנדי/קוניאק
כוס וחצי מים מהברז
לפיזור מעל הסופגנייה- אבקת סוכר או סוכר
מילוי– ריבה או כל מה שאוהבים
הכנה:
לשים בקערת המיקסר את הקמח,השמרים והסוכר ולערבב עם כף. להוסיף את כל החומרים מלבד המלח שאותו מוסיפים לאחר לישה של 5 דקות (לשים במיקסר עם וו לישה). לאחר 5 דקות מורידים את הבצק מוו הלישה ומוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה מורידים את נפח הבצק בעזרת הידיים, עכשיו יש 2 שיטות להכנת סופגניות: בשיטה הראשונה מחלקים את הבצק ל 3, פותחים את הבצק למלבן בעובי 1 ס"מ בערך ולקרוץ עיגולים עם כוס -זאת השיטה למי שלא מצליח להכין עיגולים עם הידיים. אפשרות נוספת היא להכין כדורים שווים (לשקול לגודל שווה) ולגלגל לעיגולים חלקים וסגורים עם הידיים. גוזרים ריבועים קטנים מנייר אפייה ומניחים כל עיגול על חתיכת נייר. לא משנה באיזו שיטה תבחרו, לאחר שהכנתם את העיגולים הרצויים, חשוב לתת התפחה נוספת וטובה לכדורי הבצק לפני הטיגון ורצוי להניח על ריבועי נייר אפייה על מנת לא להרוס את הצורה במעבר לטיגון. מכסים את כל עיגולי הבצק עם שקית או מגבת או בד כלשהו להתפחה נוספת.
לטגן את הסופגניות בשמן עמוק בחום 160-170 מעלות,בשום אופן לא בחום גבוה אחרת ישרף מבחוץ וישאר בצקי מבפנים. נהוג לשים חתיכת גזר בשמן. מטגנים עם נייר האפייה, כך שומרים על הצורה של הסופגנייה ולא "מפנצ'רים" אותה במגע עם הידיים. הנייר נפרד מהבצק אוטומטית שהוא נכנס לשמן,כך שאין בעיה להוציא אותו משם בזמן טיגון הסופגנייה. לא לשחק עם הפיכת הסופגניה, ברגע שהיא שחומה למטה אז הופכים וזהו. לא מסובבים מצד לצד.
להעביר כל סופגנייה לנייר סופג,לקרר ולמלא בריבה (או עם השידרוגים היום אפשר גם שוקולד/לוטוס/פטיסייר/ממרח חלבה/ריבת חלב ועוד).
ניתן לאפות בחום 180 מעלות לחצי שעה.
לסיום לפזר מלללאאא אבקת סוכר.
לטרוף בהנאה ועם מצפון..:) 🙂
בתיאבון ובהצלחה, אתי.
וואוו אתי אני באמצע להכין וזה נדיר!!!!
איזה כייף. תהנו