ממרח עגבניות ושום קונפי

ממרח עגבניות ושום קונפי, מבושלים יחד בבישול איטי בשמן זית יחד עם עשבי תיבול . זה פשוט חלומי. מתאים לכריכים, לתיבול מאפים או תבשילים. ניתן לאכול קר או חם, כמו שזה על לחם או כתוספת על לחם עם עוד ממרח.

בקיצור, מתאים כמעט עם כל דבר ובכל ארוחה. הפעם אני טחנתי את העגבניות והשום עם מעט משמן הטיגון ועשבי התיבול למרקם משחתי. אפשר להשתמש כממרח לכריכים, כרוטב לפסטה, רוטב ללזניה (יש מתכון ללזניה באתר עם הממרח הזה) ועוד , כל מה שנראה לכם מתאים. ניתן להשאיר את העגבניות והשום שלמים מבלי לטחון אותם והם עדיין יכולים להיות בשימוש לכריכים, ברוסקטות, פוקאצ'ות, לחמים, פסטות ועוד.

ממרח מומלץ ביותר.

כדי לראות סירטונים שלי תעקבו אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

ממרח עגבניות ושום קונפי/ קראנצ'ית:

מה צריך?
סלסלה וחצי של עגבניות שרי תמר -700 גרם
20-30 שיני שום שלמות
ענפים של טימין טרי
כפית רוזמרין יבש
2 פלפל חריף יבש/טרי או מתוק יבש /טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית עד כיסוי

הכנה:
לשים הכל בסיר ולשפוך שמן זית עד כיסוי. לבשל על אש נמוכה, עד שהכל מתרכך.
לקרר ולטחון לממרח.
איך טוחנים לממרח? לוקחים מהסיר את הכל, חוץ מהשמן שאותו שומרים לתיבול או לדברים אחרים וטוחנים את השאר במעבד מזון, להוסיף מעט מהשמן כדי שתהיה טחינה חלקה ומרקם נעים למריחה. ניתן להשאיר את העגבניות והשום שלמים ולא לטחון, ניתן להשתמש בהם לכריכים, תבשילים, פוקאצ'ות ועוד.

מתכון לממרח עגבניות ושום קונפי

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
ממרח עגבניות ושום קונפי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *