מאפה גבינות פשוט, קל ומהיר להכנה. בצק ללא התפחה, בלי לחכות, בלי שמרים, מ 3 מרכיבים בלבד. מכינים, ממלאים במה שאוהבים ואופים.
שאוהבים בצקים ואין זמן לחכות שיתפח, שיהיה מוכן ורוצים כאן ועכשיו זה בדיוק המתכון הנכון. לפעמים חוזרים מהעבודה עייפים ומותשים אך בכל זאת רוצים לאכול משהו מעניין מלבד חביתה או טוסט 😉 המאפה הזה בדיוק בשבילכם.
וציינתי שהוא מתאים מאוד לילדים? כי אצלי עפו עליו.. לצד סלט רענן או גם ככה בלי כלום הוא עושה את העבודה מצוין. אתם עוד פה? לכו להכין 🙂
המילוי הנבחר הפעם- ריקוטה, בולגרית, מוצרלה, קוטג'. כמובן שאפשר למלא במה שאוהבים בתנאי שהמילוי לא יהיה נוזלי מידיי אחרת זה יקרע את הפיתה.
מאפה גבינות פשוט /אתי משה-חביב:
לבצק:
500 גרם קמח
1 קופסת שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
1/2 קופסת שמנת מלאה במים חמים (לאחר שמרוקנים את קופסת השמנת לתוך הקמח למלא חצי מהקופסא הריקה במים חמים מהקומקום- 100 מ"ל)
100 גרם חמאה מומסת
הכנת הבצק:
להכניס הכל יחד וללוש לבצק רך ונוח לעבודה. הבצק לא דביק ואין צורך לשמן או לקמח אותו בזמן העבודה. רק חשוב ללוש היטב.
לחלק ל 10 עיגולים שווים, לפתוח כל עיגול לפיתה,למלא במילוי לסגור לכדור וללחוץ על הכדור שיצרנו ולהכין מעין פיתה ממולאת. (מילוי כמו לקובה).
להעביר לנייר אפייה. אין צורך בהתפחה או לחכות זמן כלשהו.
אפשרויות אפיה:
ישירות על תחתית התנור
בתבנית התנור
על אבן שמוט
תבחרו מה שבא לכם.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות למשך 30-40 דקות, יש צורך להפוך את המאפה שיאפה משני הצדדים.
למילוי:
200 גרם ריקוטה 5%
200 גרם בולגרית מעודנת 5%
50 גרם מוצרלה מגורדת
1/2 חבילת קוטג'
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית טימין טרי קצוץ
לערבב הכל יחד ולמלא את הבצק. *ניתן למלא במה שרוצים,העיקר שיהיה מילוי לא נוזלי מידיי.
מתכון למאפה גבינות פשוט
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
גדול נראה פשוט בהכנה.אבל מורכב בטעם.שאפו אתי
תודה 🙂 ניתן למלא גם במרכיבים פשוטים יותר..
לאמבינה מה זה קופסת שמנת מלאה הכוונה לשמנת החמוצה לאחר שרוקנו אותה לקמח?
למתכון דרוש קמח, שמנת, חמאה ומים. את כל הרכיבים מכניסים לקערה, לאחר שהשתמשת בשמנת נשארה לך קופסה ריקה של שמנת חמוצה, את המים מודדים בתוך הקופסא הריקה של השמנת החמוצה. הקופסא הריקה היא בעצם כלי המידה שלך למים. זה הכל.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להקפיא??????
בטח 🙂
אין מלח בבצק?
אין. הרכיבים מספיק מלוחים. כמובן שאפשר להוסיף לפי הטעם האישי.
מאפה אליפות.
הכנתי יחד עם ביתי בת ה-6 לארוחת ערב.
גם קל להכנה וגם חוסל עד הפירור האחרון על ידי כל המשפחה.
איזה כייף, שמחה שאהבתם:)
האם אפשר במקום קמח רגיל, כוסמין או קמח מלא?
תודה
אפשר, שימי לב רק לנוזלים , להגיע למרקם נוח של בצק.