לפת כבושה צבועה בצבע סגול מסלק טרי ורענן, אחד החמוצים הטעימים שיש. הכנת הלפת הכבושה היא הכנה פשוטה מאוד, קלה ומהירה להכנה. טבעוני, צמחוני ועונה על כל הדרישות. לחמוצים האלו יש שתי גירסאות חלק נוהגים להכין עם חומץ וחלק נוהגים להכין ללא חומץ. אני מכינה פעם עם ופעם בלי. הגירסה המהירה היא עם החומץ, מאחר והחומץ מזרז את תהליך ההבשלה של הירקות ולכן החמוצים יהיו מוכנים כבר תוך יומיים שלושה. כמו כן גם אם יש מישהו שלא אוהב את טעם החומץ יוכל להכין את הגירסה שהיא ללא חומץ ועדיין יהנה לא פחות מהגירסה עם החומץ.
ללפת יש יתרונות בריאותיים ולכן שהיא בעונתה כדאי להכניס אותה גם לתבשילים ולמרקים (אני מכניסה גם למרק הקוסקוס שהיא בעונה). הלפת דלת קלוריות ויכולה לעזור בהליך ההרזיה למעוניינים, גורמת לתחושת שובע, טובה לאיזון רמות כולסטרול בדם, מסייעת לעיכול תקין, עשירה בויטמין C, ירק עשיר בסיבים ודל קלוריות, טובה לחיזוק מערכת החיסון ועוד. הלפת היא ירק חורפי ונמצאית בשיאה בחודשי ינואר פברואר.
ללפת יש מספר זנים, הבולטים שביניהם הן הסגולה-לבנה והלבנה, הסגולה לבנה היא עגולה יותר וחריפה יותר בטעמה לעומת הלבנה בצורת צנונית והיא מתוקה בטעמה. שבוחרים לפת מומלץ לקנות את הלפתות הקטנות-בינוניות ולא הגדולות (כך גם לגבי הסלק), הלפת הגדולה לרוב תהיה יותר סיבית וקשה.
מוזמנים לשלוח לי תמונות שהכנתם לאינסטגרם או בפייסבוק 🙂
לפת כבושה/ אתי משה-חביב:
מצרכים:
3 לפת בינוניים
1 סלק קטן
4 כוסות מים חמים
4 כפיות שטוחות מלח
חצי כוס חומץ
2 עלי דפנה
5-6 פלפל אנגלי
עלי וגבעול סלרי מענף אחד (לא חובה)
*כמות המים והמלח משתנה בהתאם לגודל הצנצנת. בעיקרון,על כל כוס מים שמים כפית מלח, אז לא משנה כמה אתם שמים פשוט תתאימו את היחס בהתאם לכוס=כפית מלח.
הכנה:
לחתוך את הלפת לפלחים, לחתוך את הסלק לפלחים גם כן. לשים את הסלק והלפת בצנצנת מעוקרת, להכניס על הכל פלפל אנגלי ועלי דפנה. בצלוחית או כוס לשים כמות של כוס מים רותחים יחד עם כפית מלח ולערבב להמסת המלח ולשפוך לתוך הצנצנת, ככה לעשות עד שכמות המים מכסה את הלפת והסלק (אפשר פשוט לבשל בסיר את כל כמות המים יחד עם המלח עד להמסה של המלח). לסיום לכסות עם סלרי. לסגור את המכסה ולהשאיר את הצנצנת סגורה על השיש למשך 3 ימים.
לאחר 3 ימים לבדוק שזה מוכן, אם מוכן אפשר להעביר למקרר ולזלול בהנאה 🙂 קחו בחשבון שביום הראשון לא תראו מיד צבע סגול בחמוצים והצבע יתקבל ויתחזק עם הזמן, אז שלא תתבאסו סתם, רק סבלנות והקסם קורה 🙂 ניתן להכין את אותם חמוצים בגירסה ללא החומץ, באותו אופן בדיוק רק בלי החומץ.
מתכון לפת כבושה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
אתיהאתר שלך נפלא והמתכונים נהדרים ההסברים מצוינים תבורכי
אפילו שם האתר קל לזכור
תודה רבה, שמחה לקרוא 🙂
היי אתי אפשר לימון במקום חומץ ?
לא במקרה של לפת כבושה בסגנון הזה.
אולי בתור חמוצים אחרים.
שלום אתי!
הכנתי לפת כפי שנהגתי רבות בעבר.התוצאה טעים אבל קשה כיצד ניתן לרכך את הלפת?האם אפשר לבשל מספר דקןת?
לא לבשל. תבחר לפת צעירה שהיא קטנה יותר ולא את הגדולות. להמתין יותר זמן בהחמצה-להשאיר בצנצנת על השיש במקום מואר ושמשי והיא תתבשל.
בהצלחה.