לחם שטוח עם זעתר טרי ובצל מיובש, אחד הלחמים המושלמים שיש. רך כל כך ואוורירי, מתאים עם כל ארוחה וגונב את ההצגה. אז נכון שיש קצת התעסקות עם העיצוב שלו, אבל זה באמת שטויות לעומת התוצאה הסופית. אגב, הסרטון להכנת הלחם מחכה לכם שמור בהייליטס אצלי באינסטגרם:
אגב, אפשר להמיר את הזעתר הטרי לאורגנו טרי, מתקבלת תוצאה מדהימה בשני המקרים.הכנתי פעם ככה ופעם ככה, יצא מדהים בשני הפעמים.
הלחם הוא פרווה וטבעוני ולכן מתאים לכל סוג ארוחה שתבחרו. יכולה להגיד לכם שאפילו ילדים קטנים אוהבים אותו, אצלי ממש אהבו (והן ביקורתיות באוכל.. חחח…).
את הלחם ראיתי לראשונה בדף טורקי שאני עוקבת אחריו, התאהבתי בטכניקה שהם פותחים את הלחם עם הידיים ומעצבים את הצורה שלו באצבעות. פשוט מהמם. המתכון לבצק הוא מתכון בצק שמרים פשוט ונפוץ שאין בית בישראל או בעולם שלא משתמשים בו (כמובן משחקים עם הכמויות בהתאם) והתוספות הן לפי הטעם האישי. במקור הטורקי לא שמים את התוספות ששמתי, הוא בטעם טבעי.. אבל אני הכנסתי תוספות של זעתר טרי ובצל מיובש, מבחינתי משדרגים את הלחם בכמה רמות.
בקיצור, לחם שטוח עם זעתר טרי ובצל מיובש מושלם. תכינו ותייגו אותי. מחכה לכם בפייסבוק ובאינסטגרם.
לחם שטוח עם זעתר טרי ובצל מיובש/אתי משה-חביב:
לבצק שמרים בסיסי:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
340 גרם מים פושרים
כף שטוחה מלח
תוספות:
זעתר או אורגנו טרי (3 כפות או לפי הטעם)
בצל מיובש (3 כפות או לפי הטעם)
למריחה מעל:
שמן זית
מלח גס-אופציונלי
לפיזור מעל:
שומשום רגיל
שומשום שחור
הכנה:
בקערת המיקסר לשים את הקמח והשמרים ולערבב עם כף. להוסיף את הסוכר והמים ולהתחיל ללוש למשך 3 דקות. להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות. להוסיף בסיום את התוספות וללוש 2 דקות נוספות.
להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות ולשמן גם את הבצק עצמו. לתת התפחה של שעה בערך, עד שהבצק תפוח יפה. לאחר התפחה להוריד את הנפח של הבצק ולחלק ל 2 חלקים.
לפתוח כל חתיכת בצק לעיגול או אליפסה ולמרוח במעט שמן זית. הפתיחה נעשית עם הידיים, ללחוץ על הבצק עם האצבעות כדי להרחיב אותו וכדי לתת לו צורה וגם עיצוב. את השוליים להשאיר שמנמנים וגבוהים יותר מהשאר. (יש סרטון שמור להכנת הלחם אצלי בהייליטס באינסטגרם)
לחרוץ את המרכז לריבועים שתי וערב, למרוח שמן זית, לפזר שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות עד השחמה, בערך 20-25 דקות.
מתכון לחם שטוח עם זעתר טרי ובצל מיובש
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)