כנפיים ברוטב ברביקיו וצ'ילי בתנור בשיטה אחרת ממה שמכירים, כזאת שתעשה את הכנפיים שלכם קריספיים וקראנצ'ים מבחוץ ומבפנים רכים ועסיסיים.
כנפיים כאלה שלא תפסיקו להכין, אפילו ילדים אוהבים אותם, אם אתם אוהבים חריף הייתי ממליצה להוסיף צ'ילי חריף או פפריקה חריפה לתערובת המרינדה.
כנפיים ברוטב ברביקיו וצ'ילי בתנור שלא תפסיקו להכין. ממליצה בחום.
להגיש לצד אורז / תפוחי אדמה /צ'יפס /פסטה ובעצם עם כל תוספת שאוהבים.
רוצים לראות סירטונים ולייב מהמטבח שלי? בואו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
כנפיים ברוטב ברביקיו וצ'ילי בתנור /קראנצ'ית:
מה צריך?
1 קילו כנפיים נקיות
לרוטב:
3/4 כוס רוטב ברביקיו
1/2 כוס צילי מתוק או חריף או שילוב
2 כפות דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
תוספת לרוטב (לא לשים על הכנפיים, יש הסבר בהוראות הכנה):
כוס ורבע מים חמים
הכנה:
לבשל את הכנפיים חצי בישול, בערך 15 דקות מרגע רתיחה. לסנן ולייבש.
להשרות את הכנפיים ברוטב למשך יממה או כמה שעות, מינימום 4 שעות.
לאחר מכן להניח אותן על רשת התנור כאשר מתחת יש תבנית מרופדת בנייר אפייה.
את הרוטב הנותר למהול ב כוס ורבע מים חמים (מה שכתוב במתכון כתוספת לרוטב) ולשפוך בתבנית שמתחת לרשת.
להכניס לתנור שחומם מראש למצב גריל, חום 230 מעלות עד השחמה, בערך כחצי שעה, עד קבלת צבע זהוב ומרקם קריספי של הכנפיים. לזלול טרי וחם ולא לשכוח לאכול עם הידיים 🙂
מתכון כנפיים ברוטב ברביקיו וצ'ילי בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי.