חריימה/דג טריפוליטאי

חריימה, דג טריפוליטאי בשונה מדג מרוקאי מכינים עם רסק עגבניות ותיבול קצת שונה. בסופו של דבר יש המון מתכונים דומים בין עדות שונות ועם שמות שונים אבל הבסיס כמעט זהה..כמובן שכל אחד מכין לפי מה שהוא מכיר.

אצלי בבית אני מכינה כל שישי דגים מרוקאים, לא מוותרים לי על זה. הפעם רציתי לנסות להכין משהו שונה. טעמתי אצל חברה חריימה והוא היה ממש טעים, טעמים כאלה שאני אוהבת.. התיבול מאוד הזכיר לי דגים מטוגנים שמכינים אצלנו בבית וטובלים אותם ברוטב ממש זהה (להבדיל, מכינים אותם אצלנו לאזכרות)..

החלטתי להכין את הרוטב הדומה ולנסות לשחזר טעמים שאכלתי מהחריימה ולעשות שילוב בין השניים. הטעם פשוט מ-ע-ו-ל-ה!!!

לא טריפוליטאית ובטוחה שיש עוד גירסאות לחריימה, אבל זה בהחלט יצא לי חריימה מהסרטים.

חריימה

חריימה, דגים טריפוליטאים/אתי משה-חביב:

4-5 חתיכות פילה אמנון (לנקות ולהשרות במים עם לימון ומלח ל 20 דקות בערך).
לרוטב-
בצלוחית עמוקה לשים-
חצי כוס שמן קנולה
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כמון
8-10 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון טרי
לערבב הכל יחד ולהניח בצד ל 5 דקות.

בנפרד להכין 3/4 כוס מים
כף גדושה רסק עגבניות (אפשר גם רסק אחד קטן של 100 גרם)

הרכבת המנה:
לשטוף את הדגים ולסחוט אותם מהמים.
בסיר רחב לבשל את תוכן המרינדה שבקערה (השמן עם השום והתבלינים), לערבב כל הזמן, לא לזוז מהסיר. שמבעבע להוסיף את המים ואת הרסק. לערבב ולהנמיך את האש.
להכניס את הדגים לרוטב ולנער את הסיר כך שהרוטב יצבע את הדג. לבשל על אש נמוכה למשך 20-30 דקות. מידי פעם לשים מהרוטב על הדגים ולנער את הסיר.
לאכול עם חלה של שבת.. יאממי 🙂

מתכון חריימה, דגים טריפוליטאים

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

חריימה

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
חריימה, דגים טריפוליטאים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

2 thoughts on “חריימה/דג טריפוליטאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *