חלת דלעת מטריפה במיוחד, אני התאהבתי בה מהרגע הראשון, עוד שהיתה בצק:) המרקם של הבצק יוצא מדהים, הטעם אלוהי, בין מתקתק למלוח משהו משגע. אני אישית התאהבתי בחלה הזאת ממש.
הבעיה היא שמאוד קשה לצלם אותה בגלל הצבע שלה.. חחח..(היא יפה יותר במציאות) אבל זאת לא הבעיה היחידה כי יש אחת יותר קשה והיא שלא מצליחים לעמוד בפניה ואפשר לזלול אותה בלי למצמץ אפילו.. כל כך טעימה שזאת סכנה של ממש..
לפני שאתם מתחילים עם חלת הדלעת תקראו היטב את ההוראות ותתכננו את ההכנה שלה בהתאם. אני כותבת לכם גם כמות בכוסות וגם בגרמים, הכוס היא תמיד כוס מידה אלא אם כן ציינתי אחרת. ממליצה לכם תמיד לעבוד לפי גרמים זה תמיד יוצא יותר בטוח.
הכנתם והתאהבתם כמוני? שלחו לי תמונות בפייסבוק או באינסטגרם, מחכה לכם.
ואם אתם רוצים לראות סרטונים וטיפים לבישול ואפיה, תעקבו באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/


חלת דלעת /אתי משה-חביב:
לבצק:
חצי קילו קמח מנופה ( 500 גרם)
כף שמרים יבשים (10גרם)
2.5 כפות סוכר (30 גרם)
1 כפית מלח (10 גרם)
3 כפות שמן זית
3/4 עד כוס מים נעימים מהברז (180-240 גרם)
50 גרם דלעת טחונה (אחרי בישול וסינון), לפני בישול יוצא 100 גרם דלעת
לציפוי:
100 גרם דלעת- לגרד בפומפיה עבה
1/4 כוס שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
כפית פטרוזיליה יבשה
טיפת מלח גס
תוספת:
חופן גרעיני דלעת טבעיים קלופים
הכנה:
הכנת הבצק:
קודם כל מתחילים עם בישול 100 גרם דלעת, ממש בישול של כמה דקות, היא מתרככת מהר. להוציא למסננת ולהוציא את כל הנוזלים. למעוך למרקם גרבר,זה נעשה תוך כדי סינון. אחרי הבישול והסינון אמורה להישאר 50 גרם דלעת מעוכה. לקרר היטב במקרר, לא להכניס את הדלעת חמה לבצק.
הכנת הבצק: לשים את כל החומרים בקערת המיקסר חוץ מהמלח שמוסיפים אחרי 3 דקות לישה. לגבי הנוזלים- תתחילו ב 3/4 כוס מים ותוסיפו בהתאם למרקם הבצק, זה תלוי בקמח יש כאלה שסופחים יותר נוזלים ויש כאלה שפחות. בדרך כלל למתכון הזה מספיקה כוס מים. סך הכל לישה של הבצק כולל מלח 8 דקות.
להעביר את הבצק לקערת התפחה או לקערה ומעל לעטוף בניילון נצמד עד שהבצק תופח ומכפיל את הנפח. (תשמנו מעט את הקערה והבצק לפני ההתפחה בכף שמן).
הכנת הציפוי: מאה גרם דלעת- לגרד בפומפיה, לשפוך מעל 1/4 כוס שמן זית, 2 שיני שום כתושות, כפית פטרוזיליה יבשה, טיפת מלח גס. לערבב יחד ולצפות את רצועות החלה או עיגולי החלה או כל צורה שתבחרו. לסדר בתבנית ולסיום לפזר מעל גרעיני דלעת קלופים.
הכנת החלה:
לחלק את הבצק לפי הצורה שבחרתם לעשות, לרוב מחלקים כל רצועה למאה גרם בצק בחלה, ללחמניות מחלקים ל 50-80 גרם.
כל חתיכת בצק פותחים לאליפסה או מלבן, מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית. ניתן לצפות עם הידיים בסיום כל עיצוב או בסיום את הכל מלמעלה במברשת או כפית. לצפות את החלה/לחמניה בתערובת הציפוי ולהניח בתבנית להתפחה נוספת. שהבצק תופח היטב והופך שמנמן להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו למשך כ 25-30 דקות (כמובן תלוי בתנור שלכם ותלוי אם בחרתם להכין חלות קטנות או חלה גדולה).
שיוצא מהתנור לחכות מעט ורק אז לזלול בהנאה.
מתכון חלת דלעת
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
אולי יעניין אותך





