בורקס גבינה זה כל כך בית ישראלי.. נפגשים עם הבורקס כמעט בכל אירוע- בימי הולדת, מפגשים חברתיים, באירועים במשרד ועוד..
פעם היו מכינים את בצק העלים בבית, היום ניתן לקנות בצק עלים באיכות מצוינת ואפילו עם חמאה ולא מרגרינה (למי שמקפיד) נמצא במקפיא בכל סופר. אז להכין בורקס בבית זה ממש פשוט, קל ומהיר שיש כבר בצק עלים מוכן. כל מה שצריך זה להכניס את כל מרכיבי המילוי בקערה, לערבב ולמלא את הבצק.
ניתן להכין עם הילדים והם יכולים להכין אפילו בעצמם. הטעם הביתי לוקח בגדול כל בורקס שתאכלו במאפיה..

בורקס גבינה /אתי משה-חביב:
1 ק"ג בצק עלים מופשר לילה במקרר
למילוי-
450 גרם גבינת פטה
250 גרם מוצרלה מגורדת
250 גרם קוטג' (גביע)
1 ביצה
לערבב הכל יחד.
לציפוי- ביצה טרופה
לקישוט- שומשום
הכנת הבורקס- לפתוח את הבצק, לחתוך לריבועים (בגודל הרצוי), למלא כל ריבוע עם כף מהמלית ולסגור למשולש (קצוות מנוגדים באלכסון נצמדים). לסדר בתבנית התנור שעליה נייר אפייה. בסיום הכנת כל הבורקס, למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום.
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד השחמה, בערך 30-40 דקות.
***נשאר לכם מילוי? אין בעיה, הכניסו את המילוי לשקית או קופסה, סגרו היטב והכניסו למקפיא. כשתרצו להכין שוב בורקס המלית כבר תהיה מוכנה. ניתן להחזיק כחודש במקפיא***
מתכון לבורקס גבינה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך






כמה יחידות המתכון מניב ?
תלוי בגודל של הבורקס שתכיני 🙂
בורקס בינוני יוצא 12 יחידות בערך.
מילוי מושלם. כל שבוע מכינה וממש טעים! ילדים עפים על זה
תודה רבה, שמחה לקרוא:)
הי האם יש אפשרות להקפיא את הבורקסים ואז כשאני רוצה פשוט להכניס לתנור?
אפשר להכין ולהקפיא בלי שום בעיה. לפני או אחרי אפיה