עוגה קרה מעיסת שוקולד הכי מתאימה לאוהבי השוקולד בקיץ החם.. את העוגה שומרים בהקפאה ופורסים ממנה בכל פעם חתיכה קרה ומרעננת. עוגה כמובן ללא מיקסר, ללא אפיה ובלי להסתבך. הכל בסיר ומשם לתבנית ולמקפיא. פשוט, קל ומהיר להכנה..
במיוחד למי שלא מצא זמן להכין עוגה לשבת ובכל זאת רוצה להתפנק עם משהו מתוק, מתאים למי שגם לא רוצה להסתבך עם אפייה, למי שיש לו אהבה לשוקולד, למי שרוצה תוספת מתוקה לשולחן, בקיצור לכולם.. 🙂 אבל מה שחשוב שהעוגה ממש מהירה להכנה ופשוטה מאוד ונראית סוף הדרך 🙂
ציינתי שהעוגה ממכרת? אז קחו בחשבון שהיא אכן כזאת והיא נחטפת בשניות.
ניתן לצפות בקוקוס כמו שאני ציפיתי בתמונה ואפשר גם באגוזים טחונים/ סוכריות וכל מה שאתם אוהבים.
בקיצור, זה המתכון לכדורי השוקולד שלי ואפשר לשחק איתו איך שאוהבים, אם ככדורי שוקולד ואם כעוגה קרה ומרעננת. לשיקולכם.
עוגה קרה מעיסת שוקולד /אתי משה-חביב:
שרוול של ביסקוויטים- 250 גרם. ועוד 6 ביסקוויטים.
לטחון במעבד מזון את כל הביסקוויטים לפירורים דקים.
בסיר לחמם ולהמיס-
1 שוקולד מריר (100 גרם)
1 שוקולד חלב (100 גרם)
1 שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
להמיס היטב על הגז, שהכל נמס ואחיד להכניס 3 כפות גדושות של שוקולית. לערבב עד שאין גושים.
לכבות את האש.
להוסיף את הביסקוויטים הטחונים לתערובת שבסיר ולערבב עד שכל התערובת מתאחדת.
להעביר לתבנית בגודל המתאים, אינגליש קייק מתאימה בהחלט.
ניתן לצפות את העוגה במגוון אפשרויות:
לפזר קוקוס/ סוכריות/ פתיתי שוקולד/ אגוזים וכו'.
אפשר להשאיר ללא ציפוי בכלל.
שהכל מוכן לשים במקפיא ולנשנש כהנאתכם..
מתכון לעוגה קרה מעיסת שוקולד
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂